
Otsustasin täna katsetada midagi soolast vahelduseks magusatele kookidele ;) Mugandasin retsepti veidikene enda jaoks ja jätsin ära nii peterselli kui ka porru ning kasutasin Tere maitsestamata toorjuustu. Sai kokku päris hea soolane suutäis :)
TÄIDIS:
350g soolast muretainast
250g sinki
1 porru
1 paprika
2 muna
2dl vahukoort
200g Philadelphia toorjuustu
peterselli
soola
pipart
Rulli muretainas laual lahti ja aseta küpsetusvormi nii, et taigna ääred jääksid põhjast 1cm kõrgemale (ise kasutasin 24cm läbimõõduga koogivormi). Küpseta põhi ahjus 200 kraadi juures kuldpruuniks. Haki sink, porru ja paprika, prae kergelt pannin ja maitsesta. Sega omavahel kokku munad, vahukoor ja toorjuust. Seejärel sega omavahel mõlemad massid, lisa hakitud värsket peterselli ja vala muretainale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit. Lase kergelt jahtuda ning serveeri.
Allikas: Selveri köögi retseptid
peab ka proovima :)
VastaKustuta