
Seda pikkpoissi olen ma teinud juba pikemat aega. Leidsin selle ühest kokandusblogist ja see sai kohe lemmikuks. Rohkem ei ole teiste retseptide järgi enam teinudki pikkpoissi.
1kg hakkliha
4 muna
6 spl hapukoort
4 spl jahu
200 gr riivjuustu (ise panen alati natuke rohkemgi)
natuke majoneesi (seda panen siis peale kui kodus on, kui ei ole jätan üldse lisamata või siis asendan selle hapukoorega)
maitseained (mina panen siia ainult soola ja pipart)
Hakkliha, muna, jahu ja hapukoor hästi läbi sõtkuda. Lisada maitseained ja osa juustust. Sõtkuda seni, kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi servast natuke lahti. Valmis mass panna vormi või ahjuplaadile ja katta enne ahjupanekut pealt majoneesi ja riivjuustuga. Küpsetada 180 kraadi juures tund aega.
Allikas: Astrid ja lapsed on siin!
Selle retseptiga tuleb väga hea pikkpoiss ja suur kogus. Mina majoneesi enne ahjupanekut peale ei pannud ja riivjuustu kogus oli mul vist ka lausa topelt :D
VastaKustuta