laupäev, 16. jaanuar 2010

Suitsukala lasanje


Kohandasin veidi originaalretsepti, kuna sellise koguse lasanjeplaatide jaoks oleks seda kastet veidi väheks jäänud.

400-600g kuumsuitsukala
150g porrulauku
150g porgandit
600g 10% rõõska koort (originaalretsepis oli 200g 35% rõõskja koort ja 200g 10% rõõska koort)
kartulitärklist
umbes 300g lasanjeplaate (originaalretseptis oli 500g)
musta pipart
kalapuljongikuubik
50g juustu

Haki porru ja porgand ribadeks või kuubikuteks. Puhasta kala luudest ja pudista sõrmede vahel väiksemaks. Pruunista porru ja porgand väheses õlis, lisa rõõsk koor ja kala. Kuumuta kogu mass läbi ja paksenda vähese kartulitärklisega. Maitsesta kalapuljongikuubiku, musta pipra ja vajadusel soolaga. Lao vormi põhja kalakaste ja sellega vaheldumisi lasanjeplaadid. Küpseta ahjus ca 180 kraadi juures, kuni pasta on noaga katsudes valmis. Natuke enne valmimist raputa pinnale veidi riivitud juustu.
Allikas: Selveri köögi retseptid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar