
Kuna ma olen täielik kirissõltlane, siis on see kook nagu unistus :D Aga hoiatus! See kook on TÕELISELT suur, ligi 3 kilo ;)
PÕHI:
1pk Vilma muffinipulbrit
1pk Vilma šokolaadimuffinipulbrit
400ml vett
200ml õli
TÄIDIS:
400ml vahukoort
200g vanillikohupiima
150g suhkrut
500g külmutatud kivideta kirsse
KATE:
300ml vahukoort
kirsse
Valmista pakenditel olevate juhiste järgi muffinitaignad. Vala taignad ümmargustesse 22cm läbimõõduga koogivormidesse ning küpseta 180-200 kraadi juures 25-30 minutit. Lase põhjadel jahtuda ning lõika kaheks kihiks.
Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor, lisa kohupiim, suhkur ning kirsid. Lao heledad ja tumedad tordipõhjad kihiti ning määri iga kihi vahele kirsi-kohupiimatäidist. Lase tordil vähemalt 1 tund seista külmkapis. Kaunista vahukoore ja kirssidega.

Kirsiuputus oli ta tõesti ja väga hea tuli ka. Kindlasti hakkan seda tegema kui on tulemas suurem üritus või sünnipäev, sest tort tuleb suur ja võimas :D Mina ei kasutanud külmutatud kirsse vaid mureli kompotti sest murelid on magusamad.
VastaKustuta