teisipäev, 26. jaanuar 2010

Kirsiuputus


Kuna ma olen täielik kirissõltlane, siis on see kook nagu unistus :D Aga hoiatus! See kook on TÕELISELT suur, ligi 3 kilo ;)

PÕHI:
1pk Vilma muffinipulbrit
1pk Vilma šokolaadimuffinipulbrit
400ml vett
200ml õli

TÄIDIS:
400ml vahukoort
200g vanillikohupiima
150g suhkrut
500g külmutatud kivideta kirsse

KATE:
300ml vahukoort
kirsse

Valmista pakenditel olevate juhiste järgi muffinitaignad. Vala taignad ümmargustesse 22cm läbimõõduga koogivormidesse ning küpseta 180-200 kraadi juures 25-30 minutit. Lase põhjadel jahtuda ning lõika kaheks kihiks.
Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor, lisa kohupiim, suhkur ning kirsid. Lao heledad ja tumedad tordipõhjad kihiti ning määri iga kihi vahele kirsi-kohupiimatäidist. Lase tordil vähemalt 1 tund seista külmkapis. Kaunista vahukoore ja kirssidega.

1 kommentaar:

  1. Kirsiuputus oli ta tõesti ja väga hea tuli ka. Kindlasti hakkan seda tegema kui on tulemas suurem üritus või sünnipäev, sest tort tuleb suur ja võimas :D Mina ei kasutanud külmutatud kirsse vaid mureli kompotti sest murelid on magusamad.

    VastaKustuta