teisipäev, 12. jaanuar 2010

Singi-kartulipirukas


Hästi maitsev pirukas, mille retsepti ma leidsin viimase Naistelehe vahelt. Nimi on sellel küll singi-kartulipirukas, kuid mis tükkigi sinki originaalretsepti järgi ei sisaldanud :D

PÕHI:
75g võid
1,5dl riivitud juustu
1dl nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
0,5tl paprikapulbrit (kuna mul seda kodus ei olnud siis lisasin sinna selle asemel ühe kollase paprika)

KATE:
5-6 keedetud kartulit
2 hakitud sibulat
200g suitsupeekonit (kuna mulle peekon ei maitse ja retsepti pealkiri lubab ikkagi singi-kartulivormi, siis asendamisn ma selle peekoni 200g singiga)
4dl 10% hapukoort
3 muna
150g riivitud juustu
soola
pipart

Sõtku toasooja või sisse riivjuust ja nisujahu, millesse on segatud küpsetuspulber ja paprikapulber. Vooderda 24cm läbimõõduga ahjuvormi põhi ja servad tainaga (vot sellega ma hakkama ei saanud, ehk siis selle taignakoguse laiali ajamisega 24cm vormi põhjale, puudu jäi. Seega ise kasutasin ma 22cm vormi).
Lõika kartulid viiludeks. Prae peekon (või sink) ja sibul pannil läbi ja maitsesta soola ja musta pipraga (ise lisasin veel pannile praadimiseks paprika). Kalla kartulid ja sibula-peekoni(singi)segu tainale. Klopi munad lahti, sega sisse hapukoort ja vala pirukatäidisele. Kata ühtlaselt riivjuustuga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40-45 minutit. Serveeri kuumalt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar