laupäev, 19. veebruar 2011

Maasika-beseerull

Kellele besee maitseb, sellele maitseb ka see kook üliväga. Minu üks lemmikuid igatahes.

Beseepõhi:

4 munavalget
175 g suhkrut
1 tl maisitärklist
1 tl sidrunimahla
1 tl vanilli ekstrakti
2 spl tuhksuhkrut

Täidis:
400 g maasikaid
200 ml vahukoort
50 ml suhkrut

Pane ahi 160 kraadi juures soojenema. Pane pannile küpsetuspaber ja tõmba paber üle vähese õliga. Vahusta munavalgeid kuni saad paksu ja kõva vahu. Lisa pool suhkrust ning mikserda veel paar minutit. Sega tärklis ja ülejäänud suhkur ning lisa need koos sidrunimahla ja vanilli ekstraktiga munavalgevahule ning jätka mikserdamist kuni saad habemeajamisvahu sarnase kõva vahu. Määri vaht spaatliga ühtlaselt küpsetuspaberile ning küpseta eelsoojendatud ahjus 25 minutit. Alanda ahjukuumust 110 kraadini ja küpseta veel 30 minutit (võib ka ilma selle täiendava küpsetuseta teha, kuid mulle endale meeldib selliseb krõbedam). Võta küpsenud beseepõhi välja ja lase mõned minutid jahtuda. Seni puista teisele küpsetuspaberile tuhksuhkur ning keera beseepõhi õrnalt sinna peale jahtuma.

Täidise jaoks puhasta ja tükelda maasikad või muud endale meelepärased marjad (natuke võiks ka kahvliga pehmemaks suruda), vahusta vahukoor suhkruga ning sega need kokku. Määri kreem beseele, jättes välimisest äärest umbes 2 cm puutumata. Rulli besee pikkupidi rulliks. Enne serveerimist kaunista.

Allikas: Nautija blogi

1 kommentaar: